Alitalia postigla dogovor sa sindikatima o spasu tvrtke

Alitalia postigla dogovor sa sindikatima o spasu tvrtke

ZA KRIZU talijanske zrakoplovne kompanije Alitalije u subotu se počelo nazirati rješenje, nakon što su tvrtka i sindikati sklopili sporazum o obnovi radnih ugovora za kontrolore leta, objavili su sindikalni izvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvije su strane postigle dogovor koji predviđa otpuštanje 900 zaposlenih kontrolora leta, što je za 150 manje u odnosu na prvobitne namjere kompanije, ali će iznos uštede biti jednaki, odnosno 110 milijuna eura.

Sporazum predviđa da će otkaz dobiti 289 pilota, 900 kontrolora leta, 2.490 zaposlenika na zemlji i oko 70 njih iz službe flight operation, što iznosi 3.750 zaposlenih u odnosu na 5.000 koliko je prvotno predvidjela Alitalia.

Sporazum sa sindikatima bio je preduvjet za tvrtku Alitaliju da dobije državno jamstvo za mostne kredite od 400 milijuna eura u trajanju od šest mjeseci s kojim bi se kompanija trebala izvući iz teške krize.

Piloti će za istu plaću morati duže letjeti, a u zrakoplovu na kraćim razdaljinama više neće biti četiri već samo tri osobe za pružanje usluge putnicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara