Allawi: Moguća odgoda izbora u Iraku

Izbori u Iraku, predviđeni najkasnije u siječnju sljedeće godine, mogli bi biti odgođeni za dva mjeseca zbog sigurnosne situacije, izjavio je u subotu irački premijer Iyad Allawi za američku televizijsku postaju CBC.

"Mi smo se obvezali da ćemo održati izbore i jedna od naših zadaća jest i da radimo kako bi ispunili taj cilj, ali sigurnost će biti glavni čimbenik, koji će odlučiti hoćemo li izbore imati u siječnju, veljači ili ožujku", rekao je Allawi.

Irački premijer je najavio skoro donošenje zakona, koji bi trebao pomoći u borbi protiv pobuna u pojedinim dijelovima zemlje. "Između ostalog, razmatramo donošenje zakona kojeg nazivom 'obrana javne sigurnosti' i koji je još uvijek u izradi", rekao je Allawi dodajući da je uvođenje izvanrednih stanja legalno ukoliko omogućavaju uvođenje mira u zemlji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj će zakon omogućiti vladi da poduzima mjere protiv krimininalaca - uhićenja, ispitivanja, istrage - te uvođenje policijskog sata u slučajevima kada je to potrebno", rekao je irački premijer.

(Hina) xsv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara