ALLAWI: NOVI PLANOVI ZA BORBU PROTIV NASILJA

Irački premijer Iyad Allawi u utorak je, u govoru održanom pred članovima parlamenta spomenuo nove planove čiji je cilj iskorijeniti nasilje u zemlji.

"Moramo stvoriti pogodno ozračje za održavanje izbora u siječnju 2005. i zato sadašnja situacija zahtijeva primjenu sile u određenim situacijama", rekao je Allawi pred članovima iračkog parlamenta.

"Vlada je odlučila primijeniti novi plan kako bi se uspostavila sigurnost u zemlji te sudski goniti sve one koji nas pokušavaju spriječiti u ostvarenju ove misije", rekao je ne objavivši pojedinosti, ali je obećao da će nastaviti vojne operacije protiv pobunjenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uz potporu multinacionalnih snaga, nastavit ćemo vojne operacije, sve do uspostave stabilnosti i sigurnosti u svim gradovima kojima prijete teroristi", rekao je Allawi.

Američke i iračke vojne snage protekli su vikend napale grad Samarru, uporište pobunjenika, pri čemu je poginulo više od 100 osoba, a američki su zrakoplovi pojačali zračne napade na Falluju. "Odlučni smo u namjeri da ove izbore organiziramo na vrijeme", rekao je Allawi.

(Hina) xmh ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara