ALMIRA OSMANOVIĆ U ŽIDOVSKOJ OPĆINI O IZRAELSKOM BALETU

Primabalerina Almira Osmanović večeras će u Židovskoj općini govoriti o svojoj suradnji s izraelskim plesačima i koreografima na predstavi "Leptiri" izvedenoj na ovogodišnjem Splitskom ljetu.

Razgovor s baletnom umjetnicom, koji se organizira u sklopu Kulturnog društva Miroslav Šalom Freiberger, vodit će Mira Wolf.

Uz vlastita iskustva iz Izraela, Osmanović će predstaviti video zapis koreografije "Leptiri" jedne od najvećih svjetskih koreografskih zvijezda suvremenoga plesa Ramija Be'era.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnateljica splitskog HNK i prvakinja zagrebačkoga HNK Almira Osmanović plesala je u toj predstavi u duetu s gostom iz Izraela, Dannyjem Eshelom, što je označilo njezin povratak na plesnu scenu nakon skoro godinu dana.

Osmanović je prošlog ljeta boravila u Izraelu, u kibucu Gaaton, tridesetak kilometara udaljenom od libanonske granice, gdje je uvježbavala tu koreografiju sa svojim novim partnerom.

Predstava Ramija Be'era, umjetničkog ravnatelja suvremene plesne skupine Kibbutz, izvodi se uz glazbeni kolaž Erica Satiea, Kurta Weilla, Alfreda Schnittkea, Phiila Glassa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara