alojz tušek predsjednik splitskog ogranka libre

U Splitu je danas utemeljen splitski ogranak Libre stranke liberalnih demokrata, a za njezina predsjednika jednoglasno je izabran Alojz Tušek.

Predsjednik Libre Jozo Radoš izrazio je uvjerenje da će nova stranka u Splitu dati kvalitetan doprinos napretku grada a time i Hrvatske. ´Libra je nastala u posebnim okolnostima, a stvorili su je ljudi koji su se u bivšoj stranci HSLS-u istaknuli svojim radom, zalaganjem i rezultatima´, rekao je.

Radoš je ustvrdio da Hrvatska kao država ima standardne poteškoće tranzicijskog razdoblja i da se u tom pogledu ne razlikuje od drugih zemalja. ´No, za razliku od drugih, Hrvatska je imala težak rat, ali vidimo da hvatamo korak s ostalima´, rekao je.

Zamjerio je biračkom tijelu što ´izabire ljude koji će ih voditi, a potom već sutra govore da oni ne valjaju´. ´Svaka reforma nekog ugrožava, a reforme su neophodne, te naravno da ima otpora´, dodao je. Kad Libra dođe na vlast, kaže Radoš, radit ćemo ono što smo govorili jer smo tako radili i u bivšoj stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik splitskog ogranka Libre Alojz Tušek rekao je da Libra na kompliciranoj splitskoj sceni neće biti pozicija niti opozicija, ali da će davati potporu Poglavarstvu grada i koaliciji na čelu s SDP-om koja sada vodi Split. ´Tek kad krenemo u izbornu kampanju malo ćemo se drugačije dogovarati´, kazao je Tušek.

Novu stranku u Splitu pozdravio je i splitski gradonačelnik Slobodan Beroš.

Onivačku skupštinu pozdravili su predsjednici splitskih ogranaka SDP-a (Marin Jurjević), HNS-a (Joško Dvornik), Hrvatskog bloka (Ljubica Vrdoljak), HSS-a (Željko Sikirica), HSU-a (Ante Jukić), te LS-a (Ante Tešija). Svi su izrazili uvjerenost u dobru suradnju s Librom, a LS je Tušeka već pozvao na razgovor u ponedjeljak o suradnji dvije stranke.

Na osnivanje Libre u Splitu nisu došli jedino predstavnici HDZ-a i HSLS-a. Međutim donedavni predsjednik splitskog HSLS-a Miroslav Buličić, koji je u sukobu s predsjednikom ogranka Mirkom Grljušićem, nazočio je osnivačkoj skupštini ali, kako je sam kazao, kao pozvani gost pojedinac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara