Američka kazališna nagrada Tony dodijeljena 59. puta

"MONTY Pythons Spamalot", glazbena verzija britanske klasične komedije "Monty Python and the Holy Grail", osvojila je u nedjelju u New Yorku američku kazališnu nagradu Tony za najbolji mjuzikl.

Nagrada za najbolju kazališnu dramu pripala je predstavi "Doubt" Johna Patricka Shanleyja o svećenikovoj sumnjivoj sklonosti dječacima, s radnjom smještenom u parohijalnoj školi u Bronxu. Drama je osvojila i nagradu za najboljeg redatelja Douga Hughesa, najbolju glumicu Cherry Jones i najbolju sporednu glumicu Adriane Lenox.

"Spamalot", koji je pobijedio 14 drugih suparnika, također je dobio nagradu za najboljeg redatelja Mikea Nicholasa i najbolju glumicu Saru Ramirez - u mjuziklu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodjela održana u Radio City Music Hallu nije privukla samo glumce s Broadwayja već i filmske i televizijske zvijezde koje su se pojavile u predstavama ove sezone, uključujući Christinu Applegate, Jeffa Goldbluma, Hanka Azariu i Davida Hydea Piercea.

Glumac Billy Crystal krenuo je otvarati show kao da je domaćin (što je radio nekoliko puta uspješno na dodjeli Oscara), ali je tada primio poziv s mobitela od glumca Hugha Jackmana, pravog domaćina koji je preuzeo ulogu do kraja priredbe. Jackmanu je ovo treća godina u ulozi domaćina.

Crystal nije otišao praznih ruku jer je osvojio nagradu za poseban kazališni događaj za one man show pod naslovom "700 nedjelja" u kojem se prisjeća svojeg djetinjstva na Manhattanu.

Dramski pisac Edward Albee, autor klasika poput "Tko se boji Virginie Woolf?", dobio je posebnu nagradu za životno djelo Tony.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara