Američka služba u zračnoj luci pred svima pipala djevojčicu kao da je terorist

Američka služba u zračnoj luci pred svima pipala djevojčicu kao da je terorist

Foto i video: YouTube

PRIJE tjedan dana američki mediji su objavili snimku na kojoj se vidi kako službenica zračne luke u New Orleansu pretražuje djevojčicu te je to razvilo burnu raspravu o svrsishodnosti takvog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz američke Uprave za sigurnost transporta su rekli kako je službenica zračne luke slijedila propisanu proceduru kada je pretraživala šestogodišnjakinju. No, iako su rekli da je službenica koristila propisanu proceduru, obećali su da će napraviti plan kako pregledavati skupine stanovništva koje manje predstavljaju potencijalnu opasnost za sigurnost putnika, kao što su djeca, piše CNN.

Prije nego su je pretražili, djevojčica se bunila. "Djevojčici koja se vidno bunila i govorila 'ne želim to raditi', bi trebalo barem dati malo privatnosti", kazala je izvršna direktorica Američke udruge za civilna prava iz Louisiane Marjorie Esman te je dodala kako šestogodišnjakinja ne treba imati takav tretman jer u prvom redu nije bilo razloga sumnjati da su ona ili njezini roditelji kriminalci.

Iz Uprave za sigurnost transporta su kazali kako službenici rade s roditeljima kako bi se obavilo dostojanstveno pretraživanje obitelji, ali dodaju i kako teroristi znaju "manipulirati socijalnim normama" kako bi izbjegli pozornost. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara