Američka vojska ne ispunjava plan regrutiranja

Američka kopnena vojska u travnju je regrutirala za čak 42 posto manje novih ljudi nego što je planirala, a pričuva za 37 posto, službeno je priopćeno u utorak.

Rat u Iraku težak je za američke oružane snage, pa je kopnena vojska već treći mjesec zaredom propustila ostvariti plan, travanj joj je dosad najgori mjesec, a dužnosnici predviđaju da ni svibanj neće biti bolji.

Dobrovoljačka kopnena vojska pruža većinu pripadnika kopnenih snaga za rat u Iraku u kojem je poginulo gotovo 1600 američkih vojnika.

Vojska je u travnju uspjela privući 3.821 nova regruta, a cilj joj je bio šest tisuća, rekao je glasnogovornik regrutnoga zapovjedništva Douglas Smith. Kopnena vojska sada za 16 posto kasni u realizaciji ovogodišnjega plana, kažu vojni dužnosnici.

Plan je u fiskalnoj 2005. koja završava s krajem rujna privući 80 tisuća regruta. Kopnena vojska nije propustila ispuniti godišnji lan od 1999., a mjesečni plan za svibanj od 2000.

I marinci su u ponedjeljak priopćili da u travnju, već četvrti mjesec zaredom, nisu ispunili svoj mjesečni plan i trenutačno za 2 posto kasne u ostvarivanju godišnjega.

(Hina) xvm yvm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara