Američka vojska preuzela nadzor nad cijelom Fallujom

Američka vojska preuzela nadzor nad cijelom Fallujom
AMERIČKA vojska preuzela je nadzor nad cijelom Fallujom, objavio je jedan časnik marinaca, dodajući da je u sklopu operacije zarobljeno više od tisuću pobunjenika.

"Sto posto grada osigurano je", rekao je u ponedjeljak navečer pukovnik Michael Regner, dodajući kako se sporadična paljba čuje u nekim dijelovima grada te da marinci pretražuju kuće.

Regner je naglasio da se američke i iračke snage sada mogu slobodno kretati gradom.

U ofenzivi, koja je počela 8. studenoga, poginulo je 38 američkih vojnika, a 320 je ranjeno. Poginula su i šestorica iračkih vojnika, a 28 je ranjeno, rekao je Regner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zarobljeno je više od 1000 pobunjenika, rekao je Regner, dodajući da ih samo dvadesetak nije iz Iraka.

U međuvremenu, sukobi se nastavljaju diljem Iraka.

U sjevernom gradu Mosulu pobunjenici su zauzeli nekoliko četvrti. "Situacija u gradu napeta je, no sigurno ne i očajna", rekao je američki general Carter Ham.

Jake borbe vode se i u Baqubi, nedaleko od Bagdada. Pobunjenici su napali policijske postaje i druge dijelove grada, a američki zrakoplovi na njihove su položaje bacili dvije bombe od 250 kilograma. Poginulo je 26 pobunjenika i pet iračkih policajaca.

Irački pobunjenici također su digli u zrak jedno spremište nafte na glavnom naftovodu prema Turskoj, a zapadno od Kirkuka zapaljena su četiri naftna izvora, kao i naftovod koji vodi naftu od Kirkuka do rafinerije u Baijiju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara