Američka vojska ubila ženu i dvoje djece u Afganistanu

Američka vojska ubila ženu i dvoje djece u Afganistanu

AMERIČKA je vojska u napadu na selo blizu granice s Pakistanom, koji se dogodio rano jutros, ubila šestero ljudi, uključujući dvoje djece te jednu ženu, javlja Associated Press.

Napad se dogodio dan nakon što je NATO ubio 12 pobunjenika u zračnom napadu u južnom dijelu Afganistana, poričući optužbe dvojice afganistanskih zakonodavaca da je među mrtvima bilo civila.

U današnjem napadu ubijena su tri muškarca, uključujući i jednog koji je radio kao pogranični policajac na granici između Afganistana i Pakistana, rekao je Mirza Gul, stanovnik sela Hom u provinciji Khost, gdje se napad i dogodio.

Glasnogovornik guvernera provincije Khost, Khibar Pasthun, potvrdio je kako je među poginulima jedna žena i dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenik Amerikom predvođene savezničke koalicije, nije htio komentirati slučaj, ali je rekao kako se priprema službena izjava.

Napad je počeo iza ponoći rano jutros i trajao je oko sat vremena, rekao je Gul. Vojnici su prvo došli s prevoditeljem, a nakon toga ih je došlo još više helikopterom, dodao je Khadim Khan, član obitelji.

Guverner provincije Khost, Arsallah Jamal, pozvao je američke snage da potraže pomoć Afganistanaca u noćnim napadima, tvrdeći kako bi Afganistanci bili u poziciji smanjiti broj grešaka.

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara