Američke snage bombardirale ciljeve u Tikritu

Američke snage bombardirale ciljeve u Tikritu

AMERIČKI borbeni zrakoplovi i oklopna vozila napali su u subotu lokacije na kojima bi se mogli skrivati irački gerilci u Tikritu, rodnom gradu bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina u kojem je u petak srušen američki helikopter.

Zrakoplovi tipa F-16 bombardirali su ciljeve nedaleko Tikrita, a snage potpomognute tenkovima tipa Abrams i oklopnim vozilima tipa Bradley uništile su nekoliko kuća u gradu u kojima su se navodno skrivali irački gerilci.

Gerilci su u petak srušili helikopter pri čemu je poginulo šest američkih vojnika.

Odgovor američkih snaga brzo je uslijedio - bačeno je nekoliko bombi u blizini mjesta na kojem je pogođen helikopter, a vojnici su počeli akciju u gradu koji je središte iračkog otpora američkim okupacijskim snagama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan američki časnik rekao je da su cilj američkih napada "dijelovi grada iz kojih su napadane koalicijske snage".

"Želimo eliminirati te prijetnje", dodao je časnik.

Američki helikopter koji se u petak srušio u Iraku, pri čemu je poginulo šest američkih vojnika, oboren je vatrom sa zemlje, potvrdio je u subotu američki časnik.

"Vjerujemo da je helikopter srušen vatrom sa zemlje", rekao je pukovnik Steve Russel iz 4. pješačke divizije američke vojske, stacionirane u rodnom gradu bivšeg iračkog čelnika Sadama Huseina Tikritu, u kojem je u petak oboren američki helikopter Black Hawk.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara