Američke televizijske mreže frustrirane Obaminim čestim pojavljivanjem u javnosti

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

AMERIČKE televizijske mreže zasićene su prenošenjem javnih obraćanja predsjednika Baracka Obame u prime-time terminu i teže prodaju oglasni prostor za predsjednikove govore, javlja Reuters. Kad je objavljeno da će se predsjednik Obama obratiti Kongresu u vezi reforme zdravstva, niti jedna američka televizijska mreža nije najavila direktan prijenos tog događaja.

"Velika četvorka", kako često nazivaju nacionalne mreže CNN, CBS, NBC i FOX, frustrirana je čestim Obaminim zahtjevima za pojavljivanjem u prime-time terminu. Vrijeme koje je obično rezervirano za najjače adute svake televizije poput hit serija, više nije isplativo popuniti političkim sadržajem pa makar se radilo i o televizičnom Obami.

Fox probio led

Mreže su počele gubiti milijune dolara zbog toga pa je televizija Fox "probila led" i odbila prenositi predsjednikovu tiskovnu konferenciju u travnju. Kao razlog navela je gubitak od 6 milijuna dolara u veljači zbog pomicanja "Američkog idola" u kasniji termin kako bi prenosila drugu Obaminu konferenciju.

U srpnju su već sve četiri televizije odbijale dati svoje udarne termine za predsjednikovu presicu pa je trebalo nekoliko dana da bi Bijela kuća pomaknula termin sat vremena ranije.
Ovoga puta, administracija ispituje mreže koje vrijeme im najbolje paše za prijenos uživo, jer želi izbjeći nesporazume.

Zanimljivo je da se Amerikanci nisu mogli nagledati televizične pojave svog predsjednika u posljednjih nekoliko mjeseci, a sada se čak bune i protiv njegovog obraćanja učenicima uoči početka školske godine. Smatraju da će govor iskoristiti za samopromociju. "Medeni mjesec" Baracka Obame i njegovih birača očito je prošao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara