Američki bolničar možda ubio čak 40 pacijenata

BIVŠI bolničar koji je radio u bolnicama u američkim saveznim državama Pennsylvaniji i New Jersey rekao je tužiteljima da je od 1987. ubio između 30 i 40 pacijenata dajući im prejake doze lijekova.


Charles Cullen, 43, optužen u ponedjeljak samo za umorstvo i pokušaj umorstva, rekao je tužiteljima da je ubijao dajući prejake doze lijekova teško bolesnim pacijentima kako bi ih spasio muka. Tužitelji sada istražuju njegove navode u nekoliko bolnica u kojima je prethodno radio.

Cullen je optužen za umorstvo katoličkog svećenika i pokušaj umorstva jedne žene kojima je u bolnici u Somervilleu u New Jersey davao prejake doze digoxina, lijeka za srce.

Cullen je u ponedjeljak pred sudom izjavio da se osjeća krivim i da mu ne treba odvjetnik. Zadržan je u pritvoru uz jamčevinu od milijun dolara.

Nakon njegove izjave pokazalo se da je bivši bolničar u nizu bolnica u kojima je radio ili bio otpuštan ili je imao problema zbog lijekova.

Ako se pokaže da je ono što je Cullen rekao tužiteljima istina, bit će to jedno od najvećih bolničkih ubojstava u SAD-u do sada. U jednom od najvećih, 1984. godine, bolničarka u Kaliforniji je osuđena za ubojstvo 12 starijih pacijenata.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara