Američki časnik: Tijekom noći zauzet ćemo Falluju

AMERIČKE vojne snage nadaju se da će tijekom noći potpuno pokoriti irački grad Falluju, izvijestio je u petak američki vojni časnik, kapetan Robert Bodisch, dodavši kako je u borbama u južnome dijelu Falluje poginulo ili je uhićeno nekoliko desetaka pobunjenika.

Borbe se i dalje nastavljaju. Jutros su američke vojne snage pokrenule silovite napade potpomognute tenkovima, a ulice Falluje pune su oklopnih vozila, izvijestili su stanovnici grada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod kontrolom američkih vojnih snaga i iračkih snaga sigurnosti pet je četvrti na sjeveru Falluje odakle se sada granatira središte grada, izjavili su očevici za dpa. Američke vojne snage su nakon silovitih sukoba okupirale sjeveroistočni dio grada Jolan, ranije glavno uporište pobunjenika.

"Ovdje, u južnome dijelu grada puno je pobunjenika. Traju sukobi, ispaljujemo tenkovske granate prema minaretima. Pogiba puno ljudi, puno pobunjenika, nekoliko desetaka ljudi zatočeno je u džamijama. Marinci će tijekom noći pokušati preuzeti potpunu kontrolu nad gradom", kazao je Bodisch.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara