Američki dužnosnik tvrdi da bi bin Laden uskoro mogao biti uhićen

SJEDINJENE Države i njihovi saveznici prisilili su Osamu bin Ladena na uzmicanje, povećavajući mogućnost njegova skorog uhićenja, rekao je, kako su u nedjelju prenijeli pakistanski mediji, američki dužnosnik za antiterorizam.

Cofer Black, koordinator State Departmenta za antiterorizam rekao je u Islamabadu kako je postavljena cijela "infrastruktura" za uhićenje bin Ladena i njegovih pomoćnika, prenio je pakistanski Daily Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Provode se antiteroristički programi. Progonimo ih u cijelom svijetu", rekao je Black dodajući kako pregovara s dužnosnicima pakistanske službe sigurnosti.

Blackovi komentari uslijedili su samo nekoliko dana nakon izjave američkoga predsjednika Georgea Busha da su tri četvrtine svih poznatih vođa al-Qaede uhićene ili ubijene.

Pakistan, glavni američki saveznik u ratu protiv terorizma, uhitio je više od 70 osoba povezanih s al-Qaedom u sklopu velike akcije u srpnju. Ipak, pakistanski dužnosnici i obavještajne službe kažu kako ne znaju je li moguće skoro uhićenje Osame bin Ladena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara