Američki Hrvati poručili Kongresu: Hrvatska je spremna za NATO

NACIONALNI savez američkih Hrvata (NFCA) pozdravio je u petak izglasavanje kongresne rezolucije kojom se podržava pristup Hrvatske NATO-u, a u pismu američkim kongresnicima poručio da je Hrvatska već pokazala spremnost i volju ući u Sjevernoatlantski savez.

NFCA je pozdravio usvajanje Rezolucije 558 kojom je Zastupnički dom američkog Kongresa prošloga tjedna pozvao čelnike zemalja NATO-a da na summitu u Istanbulu u lipnju dogovore razmatranje proširenja Saveza na Hrvatsku, Albaniju i Makedoniju ne kasnije od 2007.

U pismu koje je predsjednik NFCA John Kraljic uputio američkim kongresnicima naglašava se da je "Hrvatska više nego dovoljno pokazala da je spremna, voljna i sposobna ući u NATO i preuzeti dužnosti i obveze koje idu s članstvom u Savezu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraljic je napomenuo da je Hrvatska bolje pripremljena nego mnoge bivše komunističke zemlje koje su ušle u NATO prošloga tjedna, kao i druge zemlje jugoistočne Europe koje to nastoje.

On je istaknuo da se na Hrvatsku primjenjuju "nepravedni standardi" koji se ne traže od drugih istočnoeuropskih kandidata za pristup u NATO te da politička i gospodarska stabilnost Hrvatskoj osiguravaju jaku osnovu za ulazak u Savez.

NFCA je krovna organizacija američkih Hrvata koja okuplja oko 120.000 članova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara