Američki izbori na Indexu

PREDSTOJEĆI predsjednički izbori u Americi od iznimne su važnosti za budućnost SAD-a, ali i ostatak svijeta. Zbog toga smo se odlučili napraviti posebnu temu posvećenu američkim predsjedničkim izborima, na kojoj možete saznati sve o dva najizglednija kandidata – akualnog američkog predsjednika Georgea Busha i demokratskog kandidata Johna Kerrya.

Od danas na Indexu možete pratiti najnovije rezultate neovisnih anketa o ishodu izbora, vijesti i sturčne komentare. Također vam donosimo biografske činjenice o Bushu i Kerryu, kao i njihova mišljenja o najvažnijim temama poput američke vanjske politike, rata u Iraku, smrtnoj kazni, zaštiti okoliša...

Posebno ističemo aktivni graf koji prikazuje popularnost kandidata iz dana u dan. Graf se automatski kreira kako pristižu najnoviji podaci kombinirani od tri neovisne ankete koje se svakodnevno provode u SAD-u.

Za Indexovu temu o američkim predsjedničkim izborima pišu Dr. Ivan Grdešić, koji je posljednje četiri godine proveo kao veleposlanik RH u SAD-u, te dr. Vlatko Cvrtila, profesor s Fakulteta političkih znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo koji američki predsjednik je vanjskom politikom potakao tolike promjene na globalnoj političko-sigurnosnoj sceni kao George W. Bush.

Opća je ocjena većine političkih analitičara da su predstojeći američki izbori od iznimne važnosti za budućnost cijelog svijeta zbog čega smo se, jedini na hrvatskom webu, odlučili ovoj temi posvetiti posebnu pažnju.

Tema: Američki izbori na Indexu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara