Američki Kongres ne bi trebao nekritički hvaliti promjene u Srbiji

MAĐARSKI, hrvatski i albanski lobby u Sjedinjenim Državama želi zajedničkim snagama spriječiti da Predstavnički dom američkog Kongresa prihvati deklaraciju u kojoj se nekritički hvale demokratske promjene u Srbiji, piše u ponedjeljak budimpeštanski list Nepszabadsag.

Nacrt deklaracije izradio je zastupnik republikanaca Doug Bereuter, koji se potkraj kolovoza povukao sa svoje dužnosti, a budimpeštanski list ističe da Centar za odnose američkih Mađara s Kongresom (CHACR) i organizacije američkih Hrvata i Albanaca žele utjecati da taj dokument ne bude uvršten u dnevni red Povjerenstva za vanjsku politiku američkog Kongresa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjena o bezuvjetnoj američkog potpori išla bi na ruku onima koji stoje iza napada na vojvođanske Mađare, prenosi Nepszabadsag ocjenu predsjednika CHACR-a Nagyja Sandora Andrasa.

Važno je da SAD pruži potporu demokratskim snagama u Srbiji ali bi usvajanje Bereuterovog prijedloga deklaracije uputilo netočnu poruku, upozorava za budimpeštanski list predsjednik CHACR-a, dodajući istodobno da rješenju aktualnih problema ne bi pridonijelo ni prihvaćanje stava po kojem Washington treba potpuno ukinuti potporu Srbiji, prenosi Nepszabadsag.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara