Američki masovni ubojica dobio 10 doživotnih kazni zatvora

DENNIS RADER poznatiji kao BTK, dobio je pred sudom u Wichiti u saveznoj državi Kanzas deset doživotnih kazni zatvora za jednak broj ubojstava koje je počinio u periodu od 1974. do 1991. godine.

Rader je na završnom ročištu dvomjesečnog suđenja obiteljima svojih žrtava izrazio žaljenje zbog gubitka i boli koje im je priuštio, međutim, neki od članova obitelji nadaju se da će ubojicu vidjeti u paklu.

Članovi obitelji su, nakon što je optužba završila s iznošenjem dokaza, imali priliku obratiti se BTK-u, koji je mirno saslušao izjave obitelji, ali i čitanje presude. To isto ne vrijedi za članove koji su sav svoj gnjev i suze izlili na Radera.

Beverly Plapp, sestra ubijene Nancy Fox, je kazala kako "Rader ne zaslužuje živjeti".

"Ovaj čovjek bi trebao biti bačen u duboku mračnu rupu, u kojoj bi ga trebalo ostaviti da trune. Nancy i ostale njegove žrtve će ga s Bogom čekati i gledati kako gori u paklu." - rekla je Plapp.

Charlie Otero, kojemu je BTK 1974. godine ubio četiri rođaka, je rekao kako je Rader uzrokovao "nepopravljivu štetu njegovoj krvnoj obitelji", a Oterova sestra Carmen Otero Montoya nazvala je Radera "običnom kukavicom".

Jeff Davis, čija je majka Delores ubijena 1991. godine, nazvao je BTK-a "hodajućim otpadom" i "društvenim izmetom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćajući se BTK-u, Davis je ustvrdio kako nema dovoljno oštre pravde ili gorke osvete za Raderova ubojstva, te je zaključio kako bi bilo bolje da je Raderova "majka abortirala njegovu demonsku dušu".

Nakon salve gnjeva i pogrda od strane članova obitelji Raderovih žrtava, ubojica se u suzama ispričao za svoja zlodjela, a sebe je opisao kao "sebičnog seksualnog predatora".

"Ljudi će reći da nisam kršćanin, ali ja vjerujem da jesam. Znam da mi obitelji žrtava nikada neće moći oprostiti. Ipak se nadam da će mi, negdje duboko u sebi, eventualno, oni oprostiti." - rekao je BTK u svom završnom obraćanju.

Bivši šinter je rekao da je tijekom suđenja osjećao prijateljstvo s policajcima, a o svojim budućim planovima je rekao da se nada kako će se oporaviti od svega što je proživio, te "da se nada da će ga Bog, jednog dana, ipak prihvatiti".

"Ispričavam se obiteljima žrtava. Nema načina na koji bih im se mogao odužiti." - zaključio je BTK.

Dennis Rader kaznu će služiti u zatvoru karakterističnog imena El Dorado (Raj) kraj Wichite, a sudac mu na jučerašnjem čitanju presude nije odredio hoće li kaznu služiti u izoliranoj ćeliji ili na zatvorskom odjelu s ostalim zatvorenicima.

Zastupnica Raderove optužbe Nola Foulston je rekla CNN-u kako je ona za to da ubojica kaznu služi među ostalim zatvorenicima jer smatra "da će se dobro uklopiti s ostatkom ekipe iz El Dorada".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara