AMERIČKI PISAC BARRY GIFFORD OD 4. DO 9. LIPNJA U HRVATSKOJ

Američki pisac i filmski scenarist Barry Gifford, gostuje u Hrvatskoj od 4. do 9. lipnja te će posjetiti Zagreb, Rijeku i Poreč. L

U zagrebačkom klubu "Gjuro 2" održat će se književna večer s tim američkim "underground" klasikom, poznatom po suradnji s režiserom Davidom Lynchom na filmovima "Divlji u srcu" i "Izgubljena cesta" te Alexom de la Iglesiom na filmu "Perdita Durango".

Nakon studija na University of Missouri i na Cambridge University, Barry Gifford (Chicago, 1946.) radio je kao glazbenik, novinar, urednik, vozač kamiona i mornar na trgovačkom brodu.

Književnu karijeru počeo je zbirkom poezije "The Blood of the Parade" iz 1967. Objavio je više od 30 knjiga različitih žanrova - pisao je poeziju, pripovijetke, romane, putopise, eseje, biografije, memoare, filmske scenarije i drame.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je od osnivača utjecajne izdavačke kuće "Black Lizard Books" u kojoj je do 1983. godine uređivao noir fikciju.

Književni kritičari Giffordova djela opisuju kao uzbudljiva, hrabra, provokativna i jedinstvena, i hvale ga jer izbjegava jednostavna, pomodna objašnjenja suvremenih životnih drama te propituje suvremenu Ameriku i granice književnog žanra.

Barry Gifford u Zagrebu boravi kao gost izdavačkih kuća V.B.Z. i "Celeber", koje su mu objavile romane "Noćni ljudi" (2002.) te "Divlji u srcu" i "Priča iz Sinaloe" (obje 2000.). U Rijeci i Poreču boravi u organizaciji FAK-a (Festivala alternativne književnosti).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara