Američki pjesnik glavni kandidat za nagradu Forward

AMERIČKI pjesnik Billy Collins glavni je kandidat među nominiranima za najbogatiju britansku godišnju nagradu za pjesništvo Forward.

Collins je nominiran zajedno s Peterom Carsonom, Ianom Duhigom, Laviniom Greenlaw i Paulom Muldoonom za nagradu vrijednu 10.000 funti kojom se nagrađuje najbolja objavljena zbirka pjesama. Ime pobjednika bit će objavljeno 8. listopada, uoči nacionalnog Dana pjesništva, prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim nagrade za najbolju zbirku, dodjeljuju se i nagrade za prvu zbirku i za najbolju pojedinačnu pjesmu.

Billy Collins nominiran je za "Nine Horses" koji je nastavak vrlo uspješne zbirke" Taking Off Emily Dickinsons Clothes". Peter Carson nominiran je za svoju zbirku "Breaking News", Lavinia Greenlaw za svoju treću zbirku "Minsk", a Ian Duhig za "The Lammas Hireling". Paul Muldoon natječe se sa svojom posljednjom zbirkom "Moy, Sand and Gravel".

Rhian Gallagher, AB Jackson, John McAuliffe, Jane Routh i Sarah Wardle nominirani su za nagradu vrijednu 5,000 funti za najbolju prvu zbirku, a za nagradu od 1,000 funti za najbolju pojedinačnu pjesmu natječu se Judi Benson, David Constantine, Jean Harrison, Robert Minhinnick i Alison Prince.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara