Američki reper Syko Sam ubio četiri osobe

Tekst: F.M.
Foto: MySpace


SYKO SAM, poznat i kao Richard Alden Samuel McCroskey III, reper iz američke savezne države Kalifornije, u svojim je "horrorcore" pjesmama pjevao u ubojstvima. Sada je 20-godišnjak uhićen zbog sumnje na čak četiri ubojstva.

Već je podnesen optužni prijedlog zbog ubojstva svećenika iz Virginije, a policija kaže kako očekuje da će McCroskey biti optužen za još tri dodatna ubojstva. Mark Niederbrock, prezbitarijanski svećenik, jedina je identificirana žrtva četverostrukog ubojstva koje se dogodilo vjerojatno prošli tjedan u kući profesorice Debre Kelley. Kelley i Niederbrock bili su u braku, ali su živjeli rastavljeni.

Ne zna se identitet žrtava

Druge dvije žrtve su vjerojatno Niederbrockova kći Emma i njena prijateljica, dok o identitetu treće osobe nije rečeno ništa. Policija podatke o identitetu drugih žrtava ne želi odati zbog istrage, a očekuje se kako će McCroskey biti optužen i za druga tri ubojstva čim se bude mogao otkriti identitet.

McCroskey se bavio tzv. "horrorcore" glazbom, koja kombinira ritam hip-hopa i nasilne tekstove. Pjesme McCroskog govorile su o ubojstvima, mučenju i unakažavanju. Na njegovoj stranici na MySpaceu stoji kako se tom vrstom glazbe počeo baviti tek prije nekoliko mjeseci.

"Nisi prvi, samo da znaš, ubio sam već puno ljudi, i to jako polako. To je najbolji osjećaj, kad ih gledaš kako uzimaju zadnji dah. Kad ih bodeš i bodeš dok ih više ne bude", riječi su jedne njegove pjesme, pod imenom "Moja tamna strana".

Pronašli ga preko MySpacea

Policija je otišla u dom Debre Kelley u četvrtak, nakon što ih je nazvala zabrinuta majka iz Zapadne Virginije. Ona im je rekla kako je njena kći prije nekoliko dana otišla posjetiti Emmu Niederbrock, te kako joj se otad nije javila.

Policajci su otišli u kuću, gdje im je vrata otvorio muškarac koji odgovara opisu McCroskog. On im je rekao kako su djevojke otišle u kino. Sljedeći dan, nakon što Emmina prijateljica nije nazvala svoju majku, policija je ponovno otišla u kuću i pronašla tijela. McCroskey je uhićen dok je čekao avion za Kaliforniju.

McCroskey i djevojke upoznali su se preko MySpacea, a povezala ih je ljubav prema horrorcore stihovima. Policija je zbog poruka na MySpaceu došla na trag repera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara