Američki vojnici ubili sedam žena i djece

AMERIČKI su vojnici ubili u ponedjeljak sedam iračkih žena i djece, pucajući na jedno vozilo na kontrolnoj točki kod Najafa, u južnom dijelu Iraka, priopćilo je središnje zapovjedništvo američke vojske u Kataru.

Vojni glasnogovornik Charles Owens je rekao da su vojnici zapucali na vozilo jer se nije zaustavilo kad su dali znak da stane.

Navodno su prvo ispalili pucnje upozorenja, a zatim su pucali u motor. Kako se vozilo nije ni tada zaustavilo, zasuli su ga mecima.

"Kad su vojnici otvorili vrata vozila, našli su 13 žena i djece. Njih sedam je bilo mrtvo, dvoje ranjeno, a četiri neozlijeđeno", rekao je glasnogovornik.

 Američke snage izrazile "duboko žaljenje"

Američke vojne snage izrazile su "duboko žaljenje" nakon što je u vatri koju su otvorili vojnici u blizini Najafa poginulo sedmero iračke djece i žena, izjavio je u utorak zapovjednik zapovjednik treće pješačke divizije Buford Blount.

"Vrlo smo zabrinuti zbog tog događaja i izražavamo duboko žaljenje što se to dogodilo", rekao je zapovjednik Blount, dodavši kako su vojnici poštivali "sva vojna pravila".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara