Američki vozač kamiona o tome kako je izbjegao zasjedu u Iraku

Američki vozač kamiona o tome kako je izbjegao zasjedu u Iraku
AMERIČKI vozač kamiona otkrio je u ponedjeljak kako je izbjegao smrt za vrijeme zasjede koju su američkom konvoju prošloga tjedna postavili irački pobunjenici iskočio je iz kabine u trenutku kada je kamion eksplodirao.

Stephen Heering i njegov prijatelj, također vozač kamiona, Stacy Clark vratili su se u Houston nakon jednogodišnjeg toura po Iraku, gdje se radili za KBR, podružnicu tvrtke Halliburton, jednog od najvećih dobavljača za američke vojne snage.

U Iraku je do sada poginulo najmanje devet zaposlenika KBR-a, te najmanje 21 suradnik.

Irački pobunjenici prošloga su četvrtka napali američki konvoj od 23 kamiona i tri vojna vozila dok je putovao autocestom koja povezuje Bagdad s istokom Iraka, smrtonosnom cestom koja prolazi područjima u kojima je Saddam Hussein imao najjaču potporu.

"Čuo sam glas svoga sina kako kaže Tata vrati se kući i to mi je dalo snage da iskočim iz kabine kamiona nakon što mu je eksplodirala prikolica (cisterna)", rekao je Heering, 33-godišnji Teksašanin, u zračnoj luci u Houstonu, gdje su ga dočekali supruga i sin.

Njegov prijatelj Clark, 35-godišnjak, također iz Teksasa, za vrijeme napada bio je u kamionu iza Heeringova. Rekao je da je vidio čovjeka kako izlazi iz šume i baca bombu na cisternu Herringova kamiona. "Mislio sam da sam mrtav. Bio sam baš iza njega", kazao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heering je dodao da ga je proganjala skupina Iračana naoružana puškama i batinama, ali da je uspio pobjeći tako što je uskočio u drugi kamion u konvoju.

Svi vozači i vojnici preživjeli su zasjedu.

Nakon što su prije dva dana u zapadnom Iraku nestala šestorica vozača KBR-a, a u prošli petak jedan vozač, zaposlenici tvrtke Halliburton upozoravaju na opasnosti njihova rada u Iraku.

"Naš je posao vrlo težak zbog opasnog okoliša. Jako smo ljuti i vrlo tužni zbog takve situacije", izjavio je Wendy Hall, glasnogovornik Halliburtona.

(Hina) xtr ytr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara