AMERIČKI ŽIDOVI O ZAKONU PROTIV ANTISEMITIZMA U SVIJETU

Predstavnici najvećih američkih židovskih organizacija pozdravili su u utorak usvajanje novog zakona o borbi protiv antisemitizma, a prema kojemu će State Department morati svake godine sastaviti popis antisemitskih djela diljem svijeta i napraviti godišnju procjenu o tome kako se različite zemlje svijeta odnose prema Židovima.

Nacrt zakona predstavio je demokrat Tom Lantos, jedina preživjela žrtva Holokausta u američkom Kongresu, kao svojevrstan odgovor na porast antisemitizma u Europi i na Bliskom istoku.

Nacrt zakona usvojen je potkraj prošlog tjedna unatoč prigovoru State Departmenta koji se boji da bi takav zakon mogao Židove staviti u povlašteni položaj u odnosu na druge vjerske ili etničke skupine.

Prema tom zakonu, State Department bi trebao podnositi godišnji izvještaj o antisemitizmu u svijetu i objaviti ga u okviru izvješća o stanju ljudskih prava u svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakonom je također predviđeno osnivanje službe unutar State Departmenata koja će biti zadužena za popisivanje antisemitskih djela i izradu strategije za borbu protiv antisemitizma.

Predstavnici američkih židovskih organizacija izrazili su zadovoljstvo zbog usvajanja ovog zakona.

(Hina) xnab ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara