Amerika poručuje: Radujemo se suradnji s Milanovićem, pozdravljamo Kosoričine uspjehe

Foto: Goran Mehkek/Cropix

"SJEDINJENE Američke Države čestitaju hrvatskom narodu na uspješnoj provedbi parlamentarnih izbora. Također čestitamo pojedincima koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru", poruka je iz američke ambasade u Zagrebu povodom parlamentarnih izbora.

"Kukuriku koalicija osvojila je podršku i povjerenje ljudi u Hrvatskoj i radujemo se suradnji s gospodinom Zoranom Milanovićem i novom Vladom. Hrvatska pod novim vodstvom može računati na prijateljstvo i podršku Sjedinjenih Država i u predstojećim godinama", stav je Amerikanaca o Kukuriku koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istovremeno želimo pozdraviti postignuća predsjednice Vlade gospođe Jadranke Kosor i njezine Vlade tijekom prethodne dvije i pol godine, posebno povijesni uspjeh u trasiranju hrvatskog puta u Europsku uniju i jačanje našeg partnerstva u NATO-u", nisu zaboravili uspjehe Jadranke Kosor.

SAD pozdravlja izvještaje koji potvrđuju da je glasanje diljem zemlje proteklo u skladu s međunarodnim standardima.

"Hrvatski narod, Državno izborno povjerenstvo i tisuće hrvatskih građana koji su sudjelovali u provedbi izbora kao članovi biračkih odbora i promatrači zaslužuju priznanje za pošten i miran demokratski proces. Dvadeset godina nakon proglašenja neovisnosti, Hrvatska je stabilna demokratska država i partner NATO-a na pragu ulaska u Europsku uniju. Ovi izbori pokazuju da je Hrvatska primjer zemljama jugoistočne Europe koje teže europskim i euroatlantskim integracijama", zaključuju Amerikanci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara