Amerikaci oduševljeni dalmatinskom obalom

UGLEDNI američki časopis Main Line Times objavio je u svojem web izdanju podulji članak o ljepotama dalmatinske obale koju je novinar Ralph Collier obišao tijekom ljeta krstareći Jadranom.

Collier je u svojem članku, kao i više njegovih kolega tijekom ove godine, pohvalno ocijenio našu obalu i njene ljepote navodeći kornatsko otočje kao destinaciju idealnu za planinarenje, kupanje i sunčanje tijekom ljetnih mjeseci.

Časopis piše kako Split, grad na dalmatinskoj obali, otkriva blistavu obalu, koju naziva i novom rivierom. U tekstu se spominju i brojni moreplovci koji svojim brodicama i jahtama ljeti pristižu na Jadran i bacaju sidra, te uživaju u ljepotama mora. Tako se preko dana mogu vidjeti male ribarice koje se guraju među ekskluzivnim jahtama, te remorkeri koji podsjećaju na dječje igračke, ali obavljaju važan posao teglenja velikih brodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji vrlo bogata i cjenovno povoljna ponuda sadržaja na obali, lokalna valuta je kuna, koja je bliža američkom dolaru nego euru, te je zbog svega toga Split još atraktivnije odredište za turiste, piše Main Line Times te dodaje kako su čak zima i proljeće pogodni za uživanje u hrvatskim otocima.

Članak hvali i bogatu gastronomsku ponudu na dalmatinskim stolovima, te kvalitetno bijelo i crno vino koje gostima nude hrvatski ugostitelji. Pohvale su dobile i simpatične i srdačne hostese, preplanulog tena, ugodnog osmjeha i držanja koje dočekuju strane brodove na našoj obali.
 
Ako je suditi i po ovom članku, može se zaključiti da Hrvatskoj i dogodine predstoji bogata turistička godina, a s obzirom na pozitivno ozračje koje vlada u svijetu prema hrvatskoj turističkoj ponudi, domaćim hotelijerima i turističkim djelatnicima ne preostaje drugo nego zasukati rukave i dobro se pripremiti za novu sezonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara