Amerikanac išetao iz zatvora praveći se da je cimer iz ćelije

Tekst: F.M.
Foto: Maryland Department of Public Safety and Correctional Services


ZATVORENIK koji je u zatvoru u Baltimoreu služio tri uzastopne doživotne kazne za pokušaj ubojstva jednostavno je išetao iz zatvora, praveći se da je kolega iz ćelije koji je trebao biti pušten, javili su zatvorski dužnosnici.

Za 26-godišnjim Raymondom Taylorom iz New Yorka, pokrenuta je velika potraga nakon što je jednostavno išetao iz zatvora. Upravitelj zatvorskog sustava u saveznoj državi Maryland J. Michael Stouffer rekao je da je istraga o tome kako je Taylor uspio prevariti sve uključene u ranoj fazi. Priznao je da je počinjena velika greška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o bivšem zatvoru s najstrožim stupnjem sigurnosti, koji je kasnije pretvoren u ustanovu u koju se smještaju zatvorenici koji čekaju suđenje ili se sele iz jednog zatvora u drugi. Stouffer je rekao da je Taylor došao u zatvor jučer ujutro, jer je trebao otići na sud zbog slučaja nepovezanog sa svojom zatvorskom kaznom.

Rano popodne, zatvorski je čuvar prozvao ime drugog zatvorenika koji je trebao biti pušten. Taylor je mirno došao i dao čuvaru zatvorsku karticu drugog zatvorenika. To je učinio s još dva čuvara, i oba puta je prošao pored njih.

Bijeg je otkriven dva sata nakon što je Taylor napustio zatvor, kad je drugi zatvorenik počeo udarati nogom u vrata ćelije i tražiti da ga puste. Zatvorski dužnosnici rekli su da je Taylor 2005. godine osuđen po tri točke pokušaja ubojstva, ali nisu dali dodatne detalje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara