Amerikanac koji je stavio dijete u mikrovalnu dobio 25 godina zatvora

JOSHUA MAULDIN plakao je dok  mu je porota izricala presudu od 25 godina zatvora zbog toga što je 20 sekundi držao svoju tek rođenu kćer u mikrovalnoj pećnici, zbog čega je zadobila teške opekotine.

Mauldin je za zlostavljanje djeteta proglašen krivim u utorak, kad je porota zaključila kako je bio priseban dok je stavljao vlastitu kćer u mikrovalnu pećnicu, javlja CNN. Tužiteljstvo je zahtijevalo doživotnu kaznu zatvora, međutim zadovoljni su i s ovom presudom.

Mauldinov odvjetnik je zatražio od porote da uzmu u obzir to što njegov klijent pati od duševne bolesti te da mu daju uvjetnu kaznu kako bi se mogao liječiti u bolnici. Poroti je za odluku trebalo više od 60 sati vijećanja, a osim velike zatvorske kazne Mauldin mora platiti još 10 tisuća dolara.

Tužiteljstvo smatra da je Mauldin ubacio svoju kćer u mikrovalnu pećnicu jer nije više mogao podnijeti da živi u braku bez ljubavi. Mauldin je, također, i prije pokazivao svoje nasilničko ponašanje, što se pripisivalo duševnoj bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam ostao sam u hotelu u Galvastonu sa svojom kćeri, počeo sam halucinirati, imao sam osjećaj da prljavština teče mojim tijelom i preuzima me cijelog", kazao je Mauldin. Prije nego je stavio svoju dvomjesečnu kćer u mikrovalnu pećnicu, Mauldin ju je neko vrijeme držao u sefu i frižideru hotelske sobe.

Policiji je prvo kazao kako mu kćer ima opekline od sunca, a kasnije je promijenio priču i tvrdio da ju je slučajno prolio s vrelom vodom dok je kuhao kavu. Dijete je imalo opekline drugog i trećeg stupnja. Vrućina iz pećnice je zahvatila njeno lijevo uho, obraz, ruke i ramena. Liječnici su čak morali amputirati dio lijevog uha.

J.M.
Foto: khou.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara