Amerikanac nedužan proveo 18 godina u zatvoru zbog silovanja, a nakon otpuštanja ubio ženu

AMERIKANAC koji je proveo 18 godina u zatvoru zbog silovanja, za koje se kasnije ispostavilo da ga nije počinio, jučer je osuđen za ubojstvo fotografkinje čije su spaljene kosti pronađene u dvorištu njegove kuće.

Maksimalna kazna koju bi 44-godišnji Steven Avery mogao dobiti za ubojstvo 25-godišnje Terese Halbach je doživotni zatvor. Teresa Halbach nestala je 31. listopada 2005. godine nakon što je za lokalni Auto Trader časopis otišla fotografirati automobil koji je prodavala Averyjeva sestra. Nakon nekoliko dana na Averyjevom je posjedu pronađen njen automobil, a policija je ubrzo pronašla i spaljene dijelove njenih kostiju zajedno s fotoaparatom i mobitelom.

Dvije godine prije ovog ubojstva Avery je oslobođen iz zatvora nakon što je utvrđena njegova nevinost u slučaju silovanja zbog kojeg je iza rešetaka proveo 18 godina. Nakon izlaska iz zatvora je od države u tužbi dobio 400 000 dolara, što je iskoristio kako bi platio svoju obranu u ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući tjedan će započeti suđenje i Averyjevom nećaku Brendanu Dasseyju, koji je ranije priznao kako je pomogao Averyju pri silovanju i ubojstvu Terese Halbach.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara