AMERIKANCI SVE VIŠE KUPUJU PREKO INTERNETA

Američki trgovci očekuju da će ove predbožićne sezone kupovina preko Interneta dosegnuti dosad nezabilježen rast, unatoč strahu kupaca od krađe identiteta.

Trgovačke tvrtke koje trguju preko Interneta očekuju da će u studenome i prosincu on-line kupovina porasti za 20 posto, izvijestila je u ponedjeljak organizacija za istraživanje tržišta Jupiter Research.

Očekuje se da će oko 63,6 milijuna Amerikanaca ovih blagdanskih predbožićnih dana kupovati preko Interneta, dok je to prošle sezone učinilo 53,7 milijuna.

Amerikanci su, ipak, sve više zabrinuti mogućnošću da im dok kupuju preko Interneta netko ukrade osobne podatke i broj kreditne kartice i iskoristi ih za vlastitu kupovinu. Zato će mnogi ograničiti kupovine preko Interneta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima američke vlade više od 10 milijuna Amerikanaca bilo je prošle godine žrtvom krađe identiteta. Prošle godine žrtve krađe identiteta potrošile su više od 5 milijardi dolara, a banke i druge tvrtke više od 48 milijardi dolara kako bi sredili svoje račune, priopćilo je ranije Savezno trgovačko povjerenstvo (FTC) koje se bavi zaštitom tržišta i potrošača.

Za utjehu američkim potrošačima FTC kaže da ne zna niti jedan slučaj da je nekome ukraden identitet dok je kupovao na Internetu kod tvrtki koje štite osobne podatke šifriranjem.

(Hina) sl sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara