Amerikanci u Iraku zarobili Hrvata; prijeti mu deset godina zatvora

Amerikanci u Iraku zarobili Hrvata; prijeti mu deset godina zatvora

NAKON pogibije hrvatskog vozača u Iraku, iz te ratom razorene zemlje stiže novi šok za Hrvatsku. Damir Mikulić, još jedan hrvatski vozač, nalazi se u zarobljeništvu američke vojske jer je navodno video kamerom snimao američke vojne baze i rutu po kojoj se kretao njegov konvoj kamiona, javlja iz Iraka novinar Jutarnjeg lista.

Mikulić je pritvoren još prije dva tjedna, a američki su ga vojnici uhitili u blizini Bagdada, iako nije poznato u kojem se zatvoru nalazi.

"Taj Hrvat ušao je prije 14 dana u konvoju kamiona koji su vozili u Junction City u okolici Bagdada. Često je u ruci imao kameru i netko od vozača u konvoju je to rekao Amerikancima koji su pretražili hrvatski kamion. Otkrili su da je vozač snimio čak sedam sati video materijala i odmah postali sumnjičavi." – kazao je novinaru Jutarnjeg lista "dobro upućeni izvor", pa dodao: "Sumnjivo im je bilo i to što je on u prvim reakcijama rekao da je bio profesionalni vojnik. Zatvorili su ga pod optužbom da je špijunirao i prijete mu zatvorskom kaznom od pet do deset godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutarnji" doznaje kako je Mikulić vozio za tvrtku Filip Radeljić d.o.o. iz Svete Nedjelje, a vlasnik tvrtke potvrdio je da je jedan od njegovih vozača u pritvoru američke vojske.

Hrvatski vozači koji čekaju formiranje novog konvoja u američkoj bazi na tursko-iračkoj granici znaju za pritvaranje Damira Mikulića.

"Znam koju je kameru kupio u jednom duty free shopu u jednoj američkoj bazi, bio sam tada s njim u tom konvoju, i nemoguće je da na nju stane sedam sati video materijala. On je snimao rutu i bazu gdje smo se nalazili jer jednostavno isprobavao novu kameru. Vjerujem da će i Amerikanci to shvatiti i da će ga pustiti." – kazao je jedan od hrvatskih vozača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara