Amerikanka pokušala oteti virtualnog ljubavnika

BORAVAK u popularnom virtualnom svijetu Second Life 52-godišnjeg Amerikanca umalo nije učinio žrtvom zločina iz strasti.

Dotični je prije dva dana, vraćajući se u svoj stan u Claymontu u državi Delaware, primijetio kako se u njemu nalazi silueta nepoznate osobe koja ga pokušava nišaniti laserom. Odmah je pobjegao i pozvao policiju, koja je, reagirajući po dojavi, vidjela i provalnika kako bježi iz stana.

Uslijedila je višednevna potjera u koju su se uključile policije više federalnih država. Ona je završena jučer kada je u državi Maryland uhićena Kimberly Jerrigan, 33-godišnja poštarica iz Sjeverne Karoline. Kod nje su pronađeni taser, zračni pištolj i selotejp, a u prtljažniku njenog automobila se nalazio i pas Gogi čija je njuška bila vezana selotejpom. Jerrigan je policajcima objasnila kako je psu vezala njušku kako bi ga spriječila da laje i uzbuni susjede prilikom provale.

Cilj Jerriganinog pohoda bio je 52-godišnjak, kojeg je bila upoznala u Second Lifeu i s njime započela virtualnu ljubavnu vezu. Toj je vezi došao kraj kada su se virtualni ljubavnici odlučili sresti u stvarnom životu. Nakon tog susreta, 52-godišnjak nije htio imati ikakve veze s poštaricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je, pak, imala drukčije zamisli te je iskoristila svoj posao kako bi preko poštanskih baza podataka locirala adresu svog virtualnog ljubavnika i njegovo radno mjesto. Lokalni mediji javljaju da ga je prije samog pokušaja provale na radnom mjestu pokušala oteti uz prijetnju pištoljem.

Plan Kimberly Jerrigan je bio da svog bivšeg virtualnog ljubavnika otme, uvjeri ga da su ipak stvoreni jedno za drugo te da ih čeka sretna zajednička budućnost u Kaliforniji.

Njenu blisku budućnost bi, kako stvari sada stoje, ipak prije mogle odrediti kaznene prijave za pokušaj otmice, provalu i prijetnju.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara