Amerikanka u podrumu zatočila mentalno zaostale osobe, pa uzimala njihovu socijalnu pomoć

Amerikanka u podrumu zatočila mentalno zaostale osobe, pa uzimala njihovu socijalnu pomoć

Foto: Philadelphia Police

AMERIČKA policija je prošle subote u jednoj trošnoj podrumskoj sobici u Philadelphiji pronašla četiri zatočene mentalno zaostale osobe.

Osobe su bile starosti od 29 do 41 godine, ali svi su mentalno bili na razini 10-godišnjaka. Živjeli su u groznoj i prljavoj prostoriji u kojoj nisu mogli niti stajati. Bili su pothranjeni i ozlijeđeni te su imali samo nekoliko boca soka od naranče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policijska istraga, u koju se uključio i FBI, pokazala je da ih je tamo zatočila 51-godišnja Ann Weston, koja im je ukrala dokumente i na temelju njih sebi prisvajala njihovu socijalnu pomoć. Osim Weston, uhićena su i njena dva pomagača.

Još gorom djeluje činjenica da je policija kod osumnjičene Weston pronašla identifikacijske dokumente pedesetak osoba, što navodi na zaključak da ove četiri osobe nisu jedine koje je zatočila i iskoristila. Weston je otprije poznata policiji, a odslužila je i osam godina u zatvoru jer je na smrt izgladnila dečka svoje sestre prije skoro 20 godina.

Mentalno zaostale osobe pronađene su kada je vlasnik zgrade u kojoj su bili zatočeni otišao provjeriti podrum, nakon što su se susjedi žalili na buku i sumnjive ljude koji se motaju po zgradi. Isprva nije pronašao nikog, a zatim je pratio lavež psa nakon čega je pronašao prostoriju ispod razine podruma u kojoj su nesretne osobe bile zatočene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara