AMUDI OPETUJE DA JE GADAFI HTIO NARUČITI UBOJSTVO SAUDIJSKOG PRINCA

Američki musliman koji je u zatvoru u Sjedinjenim Državama opetovao je, preko osoba koje su s njim u vezi, da je libijski čelnik Muamar Gadafi htio naručiti ubojstvo saudijskog prijestolonasljednika Abdulaha, ali je izjavio da nije bio upleten u tu zavjeru.

Prema informativnoj web-stranici Islam Online sa sjedištem u Kairu, od subote, Abdel Rahmane Amudi rekao je svom "savjetniku" Achrafu Nubaniju s kojim se u četvrtak sastao u zatvoru, da je "Gadafi htio ubiti prijestolonasljednika Abdulaha".

Amudijev odvjetnik Stanley Cohen izjavio je da je njegov branjenik "surađivao sa saudijskom vladom i američkim istražiteljima". "On svakako želi da se istina utvrdi", dodao je u izjavi za Islam Online.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U napisu objavljenom u četvrtak New York Times tvrdi da je Gadafi 2003. planirao u atentatu ubiti saudijskog prijestolonasljednika Abdulaha koji zapravo upravlja saudijskom kraljevinom.

Šef libijske diplomacije Abdel Rahman Chalgham opovrgnuo je te informacije. "Želim službeno potvrditi da je napis neutemeljen, Libija nije planirala atentat na Abdulaha i odlučna je u borbi protiv terorizma", kazao je Chalgham.

(Hina) xvrad ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara