Ana Magaš uskoro na slobodi

IAKO ju je predsjednik Mesić pomilovao i smanjio kaznu za 18 mjeseci, Ana Magaš izazi zbog dobrog vladanja iz požeškog zatvora krajem ovog mjeseca, a ne u kolovozu.

Podsjetimo, Ana Magaš je prije tri godine tijekom svađe ubila supruga Lucijana i to tako što ga je ubola nožem u leđa. Na prvom suđenju u Zadru Županijski sud nije prihvatio njenu obranu u kojoj je tvrdila da je supruga ubila u samoobrani, jer ju je počeo daviti.  Također je tvrdila da ju je Lucijan Magaš godinama zlostavljao psihički i fizički.

Bila je osuđena na devet i pol godina zatvora zbog teškog ubojstva. Tu presudu je ukinuo Vrhovni sud te je u rujnu 2007. Magaš dobila novu kaznu - osam godina za ubojstvo u prekoračenju granica nužne obrane.

Kazna - devet i pol godina, osam pa pet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U žiži zbivanja našao se bio i tadašnji odvjetnik Ane Magaš, muž SDP-ove Ingrid Antičević Marinović, Marko Marinović. On je, podsjetimo, javno rekao da mu "smeta kada mediji glorificiraju zlo, a od ubojica prave heroine i Ivane Orleanske te ih uspoređuju sa zlostavljanim osobama", misleći pri tom na Anu Magaš. Zbog toga mu je Disciplinska komisija HOK-a zabranila rad na devet godina što je ubrzo uspio ukinuti žalbom.

U međuvremenu Anu Magaš, nakon burnog razlaza s odvjetnikom Markom Marinovićem, počinje braniti novi odvjetnički tim, a Vrhovni sud donosi još jednu odluku, ovaj put kazna je smanjena na pet godina. Međutim, zahvaljujući intervenciji predsjednika Mesića Ana Magaš je pomilovana.

Tako će ubrzo ponovno biti slobodna, međutim čeka je još jedan zadatak, vratiti skrbništvo nad sinom kojeg nije vidjela od rujna 2005. godine. On se nalazi kod obitelji Magaš i za njega skrbi baka, majka ubijenog Lucijana.

J.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara