Ana Magaš zbog medijske hajke za vikend odlučila ostati iza rešetaka

Ana Magaš zbog medijske hajke za vikend odlučila ostati iza rešetaka

Na početku HRT-ove emisije "Otvoreno" posvećene slučaju Ane Magaš, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić je rekla kako po njoj emisije ne bi ni trebalo biti, jer svako medijsko eksponiranje tog slučaja šteti djeci.

Psihologinja Volga Švorinić se djelomično složila s time, ali je rekla kako se o toj temi ipak mora govoriti, jer je razdvojenost majke i djeteta jasan znak da su institucije zakazale.

Tomislav Orović, ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Zadru je rekao da ne može reći zašto je dijete Ane Magaš predano na skrb obitelji njenog ubijenog muža, odnosno da mu to priječi zakon. Jedino je rekao kako je ta odluka donesena na temelju "stručnog mišljenja". Isto stručno mišljenje će se uzeti u obzir kada se za šest mjeseci, nakon puštanja Ane Magaš iz zatvora, bude odlučivalo hoće li dijete biti vraćeno majci na skrb.

Splitski psihijatar dr. Ivan Urlić je rekao da mu nije jasno zašto je dijete dano isključivo jednoj obitelji, odnosno zašto su mu pokidane veze s majkom i bakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubica Matijević-Vrsaljko, odvjetnica Ane Magaš, se pitala zašto se nije primjenjivala ranija odluka prema kojoj se omogućilo dijetetu da viđa majku.

Sanja Sarnavka iz udruge B.a.b.e. je rekla kako je njena organizacija morala udomiti Anu Magaš prilikom puštanja iz zatvora za vikend. Razlog za to je policijska preporuka da se ne vraća u Zadar, iako je tamo rodbina, s obzirom da se smatra nepoželjnom osobom. Ana Magaš je također odlučila da prošli vikend, iako je na to imala pravo, ne izlazi iz zatvora kako bi izbjegla medijsku hajku.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara