Andrea Zlatar za Index: Podrška za ministricu kulture me veseli, ali pregovori još nisu gotovi

Foto: Milivoj Keber / Cropix

ANDREA ZLATAR, kandidatkinja HNS-a za ministricu kulture, i žena koja slovi za favoritkinju za to mjesto među kulturnim krugovima, kazala je za Index kako pregovori po pitanju prvog čovjeka tog ministarstva još nisu gotovi.

"Konačne rezultate pregovora iznijet će mandatar, budući premijer Zoran Milanović. Hoće li se to znati sljedeći tjedan ili u subotu, ne mogu garantirati, jer politički su pregovori još uvijek u tijeku", kazala je za Index Andrea Zlatar.

Naime, SDP-ov koalicijski partner, HNS, na izborima je osvojio 14 mandata, plus jedan manjinski, koji u internim pregovorima teško da se računa. Na osnovi tog rezultata, HNS želi još jednu ministarsku fotelju, očito ovu ministarstva kulture, a Andrei Zlatar vjetar u leđa daje kulturna scena.

Zlatar - osoba jakog kalibra s neupitnom umjetničkom i znanstvenom karijerom

"Oduvijek podržavam gospođu Zlatar jer mislim da je ona osoba jakog kalibra s neupitnom umjetničkom i znanstvenom karijerom i koja je pokazala da je i operativno sposobna jer je bila članica Gradskog poglavarstva Zagreba za kulturu gdje je napravila neke bitne", komentirala nam je kazališna glumica i redateljica Senka Bulić kada smo je zamolili da odabere između dvoje kandidata iz Kukuriku koalicije onoga kandidata za kojeg misli da je kompetentniji za ovaj posao.

Bulić dodaje kako Stazića ne zna niti je upućena u to koliko je on spreman na ministarsko mjesto, no kako nam je kazala, Andrea Zlatar je osoba s velikom umjetničkom i znanstvenom karijerom iza sebe, kompetentna da vodi Ministarstvo kulture naročito u vrijeme kada Hrvatska ulazi u Europsku uniju.

Andrei Zlatar drago je na podršci od strane njezinih kolega. "Osjećaj podrške me vrlo veseli, ali ovdje je riječ o izborima koji su završeni i političkim pregovorima, odnosno nečemu što je posao posebne vrste", kazala nam je Zlatar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara