Angela Merkel: I dalje mi nije jasno zašto je Sanader otišao

Angela Merkel: I dalje mi nije jasno zašto je Sanader otišao

Tekst: J.C.
Foto: AFP

JADRANKA KOSOR posjetila je Berlin gdje se sastala s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Dvije šefice država razgovarale su o svim aktualnim temama s naglaskom na hrvatske pregovore s Europskom unijom, a dotakle su se i borbe protiv korupcije.

Merkel je novinarima kasnije rekla kako se divi hrvatskoj premijerki zbog načina na koji se suprotstavila korupciji, a čestitala joj je i na rješenju graničnog spora sa Slovenijom. "Premijerka Kosor vodi hrabru politiku", rekla je Merkel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske je novinare u Berlinu zanimalo i je li Merkel i dalje u kontaktu sa svojim nekadašnjim "prijateljem" Ivom Sanaderom. Merkel je odgovorila kako se ona osobno nije čula s njim, ali neki drugi članovi Europske pučke stranke i dalje održavaju kontakte. Merkel je također kazala kako nema nikakvu ideju zbog čega je Sanader pobjegao s mjesta premijera. "Mnogi od nas su se pitali zbog čega je otišao, ali odgovora nemamo. Valjda biste vi znali nešto više o tome nego mi", kaže Merkel.

Premijerka Kosor u Berlinu je dočekana uz najviše počasti. Pred ulazom u zgradu vlade njemačka je kancelarka postrojila odred Bundeswehra, a orkestar je svirao hrvatsku i njemačku himnu. Kosor je bila vidno zadovoljna nakon sastanka sa svojom njemačkom kolegicom te je najavila skoro održavanje njemačko-hrvatskog gospodarskog foruma u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara