Ani Birimiši ukinuta suspenzija

ANI BIRIMIŠI, odvjetnici široj javnosti poznatijoj kao navodnoj ljubavnici osumnjičenog korčulanskog narko-dilera Jakše Cvitanovića Cvika, ukinuta je suspenzija koju je "zaradila" po primanju kaznene prijave kojom ju USKOK  tereti za "pranje" novca kojeg je njen ljubavnik Cvik i njegova narko skupina zaradila švercom i dilanjem droge na korčulanskom području, objavio je HTV u večernjim vijestima.

Birimišin je slučaj tako ponovno vraćen na sud, te bi, ukoliko ju isti nađe nevinom, Birimiša mogla ponovno obavljati odvjetničku dužnost.

Stegovni postupak protiv Birimiše pokrenut je krajem veljače, kao dio redovne procedure koja se primjenjuje u slučaju kada odvjetnik - član HOK-a - bude službeno prijavljen za bilo kakvo kazneno djelo ili drugu zakonsku nepravilnost koja kompromitira njegov rad.

Podsjećamo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odbacilo je žalbu branitelja dubrovačke odvjetnice osumnjičene za "pranje novca" stečenog prodajom droge, na rješenje o pritvoru, koje je nekoliko dana ranije donio istražni sudac Slavko Lozina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog utjecaja na svjedoke i teških okolnosti počinjenja kažnjiva djela Birimiši je, također podsjećamo, bio određen pritvor 25. siječnja. Iz istoga je puštena 9. veljače, i to odlukum Županijskog suda u Splitu. Odluka je donesena jer, nakon što su ispitani svi ključni svjedoci, više nije bilo zakonskih uvjeta za njeno zadržavanje u pritvoru.

Birimišu USKOK tereti za suradnju sa korčulanskim dilerom Jakšom Cvitanovićem Cvikom te njegovim bratom Mirjanom, koji se još uvijek nalaze u pritvoru. Birimiša je navodno sudjelovala u "pranju novca" kojeg su braća Cvik zaradili prodajom droge.

Dubrovačka odvjetnica poriče sve optužbe o navodnoj suradnji, te tvrdi kako nije ostvarila protupravnu imovinsku korist. Kao mjeru osiguranja USKOK je odredio blokadu svih njenih računa.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara