Ankara: Turska obučava Iračane za izbore

TURSKE političke stranke, i vladajuća Stranku pravde i razvitka (AP) i oporbena Republikanska narodna stranka (CHP), pružit će aktivnu pomoć Iračanima u obuci za održavanje parlamentarnih izbora zakazanih za 30. siječnja.

U skupini od dvadesetak "izbornih učitelja" nalaze se i predstavnici manje političke Stranke pravog puta (DYP). Njihova glavna zadaća bit će priprema općih izbora koji bi prema američkim očekivanjima trebali označiti prekretnicu u demokratizaciji političkih i drugih prilika u Iraku.

Sudjelovanje turskih stručnjaka u organiziranju i provedbi iračkih parlamentarnih izbora dogovoreno je na nedavnom sastanku šefova diplomacija Iraku susjednih zemalja u jordanskoj prijestolnici Amanu. Sudionici tog skupa pozvali su Iračane da izađu na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najveće iračke sunitske stranke, ali i više članova prijelazne vlade u Bagdadu, zahtijevaju da se najavljeni izbori odgode. Tvrdi se da za masovni izlazak građana na izbore ne postoje odgovarajući sigurnosni uvjeti.

Iračke snage otpora, koje se suprotstavljaju nazočnosti stranih postrojbi predvođenih Amerikancima na iračkom tlu, zaprijetile su dizanjem u zrak svih biračkih mjesta.

(Hina)xsk ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara