ankes ugovora o kupoprodaji željezare sisak potpisali svi sudionici u poslu

Aneks ugovora o prodaji Željezare Sisak ruskoj kompaniji Mečelj potpisao je sinoć i treći sudionik u poslu, predsjednik Uprave ´Conares Tradinga´ Vladimir Iorich, koji je svoj potpis dostavio faksom, izjavio je za Hinu jutros predstavnik sindikalne Koordinacije za opstojnost Željezare Sisak Mato Somić. L

Time je, kaže Somić, ispunjen zahtjev Vlade od 6. ožujka koja je zbog nedostatka svih potpisa odgodila odluku o stupanju na snagu ugovora o prodaji Željezare, pa se predstavnici Koordinacije nadaju da će Vlada već u ponedjeljak donijeti odluke potrebne za potvrdu ugovora.

Aneks ugovora o prodaji Željezare Sisak švicarskom ´Conares Tradingu´ i njegovoj hrvatskoj tvrtki ´Mechel Željezari´ d.o.o., koji su Željezaru kupili u ime ruske kompanije ´Mechel´ iz Čeljabinska, jučer popodne potpisali su stečajni upravitelj Željezare Ilija Marić i predstavnik Mečelja za jugoistočnu Europu Viktor Trigubko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Somić, koji je rekao da je sinoć bio nazočan kada je faksom stigao Iorichov potpis, smatra da bi potpisom svih sudionika na aneks kupoprodajnog ugovora cijeli proces prodaje Željezare Sisak trebao biti završen i da bi ugovor trebao biti zaključen.

´Očekujemo da će Vlada, prema jučerašnjem dopisu ministra gospodarstva Ljube Jurčića dostavljenog Željezarinoj sindikalnoj Koordinaciji za opstojnost, u ponedjeljak, 10. ožujka donijeti potrebne odluke za potvrdu kupoprodajnog ugovora čim dobije kopiju izmijenjenog i potpisanog ugovora´, rekao je Somić.

Koordinacija sindikata za opstojnost Željezare Sisak jučer je na izvanrednoj sjednici u povodu Vladine odluke o odgodi potvrde kupoprodajnog ugovora, svim sudionicima u poslu dala rok da do ponedjeljka do 12 sati dostave aneks ugovora sa svim potpisima i da Vlada do tog roka donese potrebne odluke za stupanje ugovora na snagu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara