ANKETA: RASTE POPULARNOST ARAFATA, POVJERENJE U SAD NISKO

Popularnost palestinskog predsjednika Jasera Arafata na najvišoj je razini u posljednjih pet godina, dok je povjerenje Palestinaca u Sjedinjene Države i dalje nisko, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja objavljeno u srijedu.

Anketa, koju je Palestinski centar za politička istraživanja iz Ramallaha proveo između 7. i 14. listopada, također je pokazala da 75 posto ispitanika podupire samoubilački napad na restoran u Haifi 4. listopada, u kojemu je poginuo 21 Izraelac, a deseci su ozlijeđeni.

Popularnost predsjednika Arafata porasla je s 35 posto u lipnju prošle godine na sadašnjih 50 posto. Direktor Centra Khahlil Shikaki tumači to nedavnim izraelskim prijetnjama palestinskom čelniku, među ostalim i odlukom izraelskog sigurnosnog kabineta o njegovom uklanjanju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 78 posto ispitanih ne vjeruje izjavama Sjedinjenih Država da se protive izraelskoj odluci o izgonu ili uklanjanju Arafata.

Po rezultatima ankete, Palestinci su i dalje pesimistični glede mira s Izraelcima - 75 posto ih podupire napad u Haifi, a 68 posto smatra da je bliskoistočni mirovni plan mrtav.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara