Anketa: Slovenci na jesen očekuju smjenu vlasti

SLOVENSKI birači na jesenskim parlamentarnim izborima očekuju smjenu vlasti, odnosno prelazak u oporbu Liberalnih demokrata (LDS) koje je osnovao sadašnji predsjednik Janez Drnovšek, a vodili su sve koalicijske vlade od svibnja 1992. godine, pokazuju rezultati ankete objavljene u novom broju tjednika "Mag".

Na pitanje žele li na jesen smjenu vlasti i prelazak Liberalnih demokrata u oporbu potvrdno je odgovorilo 43 posto ispitanih, a negativno 32 posto, dok se ostali nisu izjasnili.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po "Magovom" ispitivanju politiku sadašnje vlade podržava 28,7 posto ispitanika, dok ju je samo mjeseca dana prije podržavalo 36 posto. Za Liberalne demokrate kao najjaču stranku u vladi u sadašnjem bi trenutku glas na eventualnim izborima dalo 22,3 posto ispitanika, a glas najjačoj oporbenoj stranci, Demokratima (SDS) Janeza Janše dalo bi gotovo 13 posto ispitanih.

Najpopularniji slovenski političar prema ispitivanju tjednika je predsjednik parlamenta Borut Pahor, dok je predsjednik države Janez Drnovšek na četvrtom mjestu. Pahorov rejting mnogo je bolji od rejtinga stranke koju vodi. On je predsjednik Udružene liste socijalnih demokrata (bivših reformiranih komunista) koja bi na izborima dobila 4,6 posto glasova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara