ANKETA Želimo nove izbore, ali imamo li koga birati?

ANKETA Želimo nove izbore, ali imamo li koga birati?

Screenshot: N1

POLITIČKA situacija u Hrvatskoj postala je gordijski čvor koji se svakog dana, ako ne i svakog sata, sve više i više zapetljava. A gordijski čvor hrvatske politike presjeći jedino mogu novi izbori.

O izborima govore svi: od oporbenog SDP-a kojemu je posao da ih traži, preko Mosta i cijele plejade zastupnika i stranaka u Saboru pa sve do vladajućeg HDZ-a. Čak je i Tomislav Karamarko prije neki dan rekao kako će, ako ništa drugo ne upali, rješenje biti novi izbori.

Konstantna politička kriza koja već mjesecima ne prestaje dosadila je i velikom dijelu javnosti koja izlaz vidi u novim izborima.

Nije pitanje hoće li ova vlast pasti jer je ova Vlada odavno pala. Samo je pitanje kada će sami sebi priznati da ova farsa nema smisla. Mnogi vide rješenje samo i isključivo u izborima, no pravo je pitanje za koga tek onda glasati.

Jer, ne zaboravimo, neće se na političkoj sceni ništa dramatično promijeniti. I dalje će glavnu riječ voditi dobro poznata lica. S jedne strane nacionalistički i od bilo kakvog smisla lišeni HDZ, a s druge strane SDP u kojemu glavnu riječ vode partijski mediokriteti i poslušnici koji apsolutno ničim u posljednje četiri godine nisu pokazali da (opet) zaslužuju naše povjerenje. Jedina prednost SDP-a je činjenica što nije HDZ, ali jadan i jalov je narod koji bira između dva zla.

Tu je i Most, stranka sastavljena zbrda zdola čiji članovi, ruku na srce, jesu pokazali srčanost i jasnim stavom uzdrmali HDZ jače nego itko ranije, ali je i dalje riječ o pojedincima čiji su kapaciteti i više nego ograničeni.

Kao treća snaga sve češće se nameće Živi zid, stranka populista i opasnih ekonomskih hazardera koja svoje postojanje uglavnom temelji na rušenju ovog sustava, ne nudeći pritom neku alternativu. Barem ne alternativu koja ima kakve takve veze sa stvarnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara