Ankete pokazuju da je Blair na putu prema trećoj izbornoj pobjedi

BRITANSKI premijer Tony Blair izgleda da se oporavlja od nanesene političke štete zbog rata u Iraku i na putu je da pobijedi na trećim općim izborima, pokazalo je ispitivanje javnog mišljenja objavljeno u nedjelju.

Prema ispitivanju koje je proveo MORI, Blairova vladajuća Laburistička stranka uživa 32 posto glasova, jedan posto više od glavne oporbene Konzervativne stranke za koju analitičari tvrde da je do sada trebala biti već daleko u vodstvu da bi imala izgleda za pobjedu na idućim izborima koji se očekuju 2005.

Liberalni demokrati, koji su se protivili iračkom ratu, dobili su 24 posto glasova u ispitivanju provedenom među 1.988 Britanaca čiji su rezultati objavljeni u listu Independent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Independent piše da će takvi postoci na općim izborima, za koje mnogi analitičari predviđaju da će se održati 5. svibnja, dati laburistima većinu od oko 80 mjesta u parlamentu.

Ovo ispitivanje razvedrit će Blaira koji se trenutačno odmara na Barbadosu nakon svoje najtraumatičnije godine na dužnosti otkad je pobijedio na prvim izborima na kojima su zbačeni konzervativci 1997. godine.

(Hina) xkga ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara