Ankete: Schwarzenegger bi mogao pobijediti u Kaliforniji

AMERIČKI glumac Arnold Schwarzenegger ima velike izglede za pobjedu na izborima za novog guvernera Kalifornije, a dosadašnji guverner te američke savezne države Gray Davis za opoziv s dužnosti, pokazalo je ispitivanje javnog mnijenja objavljeno u srijedu.

Ispitivanje koje je proveo Los Angeles Times pokazalo je da će 56 posto glasača glasovati za smjenu demokrata Davisa, dok bi 40 posto njih na toj funkciji voljelo vidjeti republikansku filmsku zvijezdu.

Zamjenik kalifornijskog guvernera, demokrat Cruz Bustamante, u tom je ispitivanju dobio potporu 32 posto glasača, a senator Tom McClintock, konzervativni republikanac, 15 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitivanje je potvrdilo rezultate ispitivanja s početka tjedna koje je također pokazalo da Schwarzenegger ima jako velike izglede za pobjedu na izborima koji će se održati u utorak.

Na izborima će glasačima biti postavljena dva pitanja: jesu li za opoziv Davisa i koga bi željeli vidjeti na njegovu mjestu.

Izbori se sazivaju nakon što su republikanski aktivisti prikupili  više od 1,3 milijuna potpisa glasača nezadovoljnih Davisom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara