Ankica Mamić: Banac prodao stranku za ministarsku fotelju

ČLANICA Predsjedništva Liberalne stranke u ostavci Ankica Mamić izjavila je danas na konferenciji za novinare u Karlovcu da je "predsjednik LS-a Ivo Banac prodao stranku za ministarsku fotelju", optuživši ga da nije imao mandat odlučivati o koaliranju stranke sa SDP-om, jer to može samo Središnji odbor.

Kako je rekla, dio članstva nastojat će da ga zbog statutarnih povreda udalji iz LS-a i tako spasi stranku.

Ankica Mamić smatra da je Banac (drugi na listi u 6. izbornoj jedinici) potpisao sa SDP-om sporazum kojim je u osam od deset izbornih jedinica "predao izbore bez borbe". Ona je 31. listopada, nakon sastanka Predsjedništva, predala ostavku na članstvo u Predsjedništvu.

Središnji odbor je odlučio, tvrdi Mamić, da LS može ići u koalciju s drugim strankama, ali uvijek sa svojim znakom. A na način kako je to Banac učinio, ističe Mamić, LS je "ikebana na listama SDP-a, a samo u dvije, 6. i 4. izbornoj jedinicije, koalicijski je partner".

Ankica Mamić kaže da nema namjeru predati svoju člansku iskaznicu koju je potpisao predsjednik Vlado Gotovac, već će se nakon izbora zauzeti da "zbog grubog kršenja statutarnih odredaba Ivo Banac vrati člansku iskaznicu".

Što se koalicije sa SDP-om tiče, nema razloga da se ne poštuje, jer SDP nije kriv "za manjkavosti u našim vlastitim redovima", rekla je, uz ostalo, Mamić.

(Hina) vhor dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara