ANNAN POZVAO IZRAELCE I PALESTINCE DA ZAUSTAVE NAPADE

Izražavajući žaljenje zbog zloslutne eskalacije nasilja u Pojasu Gaze posljednjih dana, glavni tajnik Ujedinjenih Naroda Kofi Annan je pozvao u nedjelju strane u sukobu da zaustave napade i naglasio potrebu za cjelovitim pristupom miru na Bliskom istoku.

U priopćenju kojeg je objavio njegov glasnogovornik Annan je rekao da je ´zabrinut izraelskim vojnim operacijama u Pojasu Gaze koje ugrožavaju civile´. Izrazio je žaljenje zbog gubitka života tijekom izraelskog napada na Pojas Gaze u subotu kada je ubijeno dvanaest ljudi, a mnogo ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priopćenje također izražava zabrinutost glavnog tajnika zbog raketnih napada iz Pojasa Gaze protiv Izraela u prošli petak i u nedjelju. Napade smatra kontraproduktivnim za mirovne napore kao što su palestinski pregovori o prestanku vatre koji su u tijeku u Kairu.

Annan u priopćenju kaže kako ostaje uvjeren da je jedini put naprijed proces koji istodobno daje odgovore na politička, sigurnosna i ekonomska pitanja kao što je to u planu četvorke čiji nacrt su sastavili Sjedinjene Države, Rusija, EU i UN.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara