Antiratni prosvjed u Rijeci

Antiratni prosvjed u Rijeci
NA MIRNOM antiratnom prosvjedu koji je organizirala skupina građana AD HOC danas se pod sloganom ´Dosta je ratova!´ na riječkom Korzu okupilo oko stotinu građana.

Prosvjednici upravo danas, kako su istaknuli, na Valentinovo, kad se slavi ljubav, šalju poruku mira, a od Vlade traže da ´sluša narod, založi se za zaustavljanje rata u Iraku´ te da ´medijski prostor oslobodi za ljude koji misle drukčije´.

Skupinu AD HOC tvore pojedinci, među kojima članovi nekoliko udruga i stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Ovo je rat za naftu´, ´Vlado, ne laži narodu´, ´Antunović, i u Iraku ima majka i djece´, ´Ratom do mira´, ´Pariz-Berlin-Moskva- antiratna osovina´, poručili su građani na ispisanim transparentima.

´Došli smo iskazati ljubav prema životu i protivljenje silama mraka´, rekao je Oleg Drageljević iz udruge AD HOC. Prosvjednicima se pridružila i prvakinja riječke Opere Mirela Toić s porukom: ´Ja sam za mir, ljubav, a protiv rata´, te popularni istarski glazbenik Dražen Turina Šajeta. Pročitano je i pismo potpore riječkog opernog pjevača Mirka Čagljevića.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara